איך לאפות לחם ללא מכונת לחם?

אפיית לחם בבית יכולה להיות חוויה מתגמלת מאוד ואתם לא צריך מכונת לחם כדי לעשות את זה. הכנת לחם מאפס מאפשרת לשלוט במרכיבים‚ להתנסות בטעמים וליהנות מהריח החם והטרי של לחם ביתי. בין אם אתם חדשים באפייה או פשוט רוצה לדלג על מכונת הלחם‚ יש טכניקות פשוטות כדי שבסופו של דבר תקבל כיכר טעימה ופריכה. במאמר זה‚ נלווה אותכם בשלבים של אפיית לחם ללא מכונה‚ תוך שימוש במרכיבים בסיסיים וכלי מטבח שסביר להניח שכבר יש לכם.
הכנת לחם בבית
תוכן עניינים

המרכיבים הנכונים

כדי להתחיל‚ תזדקקו לכמה מרכיבים עיקריים: קמח‚ שמרים‚ מים‚ מלח ולפעמים סוכר או שמן‚ בהתאם למתכון. קמח לחם הוא אידיאלי מכיוון שיש לו תכולת גלוטן גבוהה יותר‚ מה שנותן ללחם את המרקם הלעיס שלו‚ אבל גם קמח לכל מטרה עובד היטב. השמרים חשובים כדי לעזור לבצק לתפוח והם זמינים בדרך כלל בשתי צורות: שמרים יבשים פעילים ושמרים אינסטנט. כל אחד מהם יעבוד עבור הלחם הביתי שלכם‚ אבל תקפידו להמיס שמרים יבשים פעילים במים חמים לפני שמוסיפים אותם לבצק.

מים‚ מלח ולפעמים מעט סוכר או שמן הם הגימור שיעניקו ללחם שלכם טעם ומרקם נכון. המים מפעילים את השמרים‚ בעוד המלח מווסת את תהליך התסיסה ומשפר את הטעם.

ערבוב ולישה של הבצק

לאחר שהמרכיבים שלכם מוכנים‚ הגיע הזמן לערבב אותם יחד. מתחילים בשילוב של השמרים והמים החמים. אם משתמשים בשמרים יבשים פעילים‚ אפשרו להם לשבת כמה דקות עד שהם הופכים לקצף. לאחר מכן‚ מערבבים את הקמח‚ המלח והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים לחומרים היבשים‚ תוך ערבוב בכף עץ או בידיים עד לקבלת בצק.

לישה של הבצק היא אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך. הלישה עוזרת בפיתוח הגלוטן‚ שנותן ללחם מבנה ומאפשר להלתפוח כמו שצריך. כדי ללוש את הבצק‚ מפזרים מעט קמח על משטח נקי‚ מניחים מעל את הבצק ומקפלים אותו על עצמו שוב ושוב למשך כ-10 דקות. הבצק צריך להיות חלק ואלסטי. אם זה מרגיש דביק מדי‚ מוסיפים עוד מעט קמח‚ אבל תזהרו לא להוסיף יותר מדי‚ כי זה יכול להפוך את הלחם לדחוס.

העלייה הראשונה

לאחר הלישה של הבצק‚ הגיע הזמן להתפחה ראשונה. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים אותו במגבת מטבח נקייה או בניילון נצמד. השאירו אותו במקום חמים למשך כשעה עד שעתיים‚ או עד שהוא מכפיל את נפחו. החמימות מעודדת את השמרים להפעיל את הקסם שלו‚ וגורמת לבצק לתפוח ולהיות קליל ואוורירי.

כדי לבדוק אם הבצק שלכם תפח מספיק‚ לחץ בעדינות לתוכו אצבע. אם החריץ נשאר‚ הבצק מוכן לשלב הבא. אם הוא חוזר מהר‚ תנו לו לתפוח עוד קצת.

עיצוב הבצק

לאחר ההתפחה הראשונה‚ הגיע הזמן לעצב את הבצק. חוררים בעדינות את הבצק כדי לשחרר בועות אוויר גדולות ואז הופכים אותו על משטח מקומח. עצבו אותו לצורת הכיכר הרצויה – בין אם כיכר מסורתית‚ בולה עגולה או אפילו לחמניות. תקפידו לא לעבוד יתר על המידה על הבצק בשלב זה‚ מכיוון שאתם רוצים לשמור חלק מהאוויר בפנים כדי להבטיח מרקם קל.

לאחר העיצוב‚ מניחים את הבצק על תבנית אפייה או בתבנית ונותנים לו לנוח לתפיחה שנייה. זה בדרך כלל לוקח בערך 30 עד 60 דקות‚ תלוי בטמפרטורה במטבח שלכם.

אפייה ונגיעות אחרונות

מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס בזמן שהבצק משלים את התפיחה השנייה שלו. תנור חם מאפשר השגת מראה חיצוני קרוי מאוד תוך שמירה על החלק הפנימי רך ונימוח. לקבלת קרום פריך במיוחד‚ הניחו תבנית רדודה של מים על הרשת התחתון של התנור. הקיטור יעזור ליצור את המשבר החתימה הזה.

אופים את הלחם כ-25 עד 30 דקות‚ או עד שהוא הופך לחום זהוב. אתם יכולים לדעת שזה נעשה על ידי הקשה על תחתית הכיכר – אם זה נשמע חלול‚ זה מוכן. לאחר האפייה‚ הניחו ללחם להתקרר על רשת לפני החיתוך‚ כי זה יעזור לייצב את המבנה ויקל על החיתוך.

לסיכום

אפיית לחם ללא מכונה היא תהליך פשוט ומתגמל שלא דורש ציוד מהודר. עם מספר מרכיבים בודדים וכמה טכניקות בסיסיות‚ תוכלו ליצור לחם ביתי טעים המושלם לכל ארוחה. מערבוב הבצק ביד ועד לעיצובו ואפייתו‚ כל שלב תורם לכיכר טרייה בטעם‚ שתרשים את המשפחה והחברים. אז קחו את הקמח והשמרים שלכם והתכוננו ליהנות מהטעם והארומה של לחם טרי שנאפה מהמטבח שלכם.

דילוג לתוכן